www.kvoostachterhoek.nl
Home » Agenda » Lezing Bart van der Vlis

 Lezing

 

 

Lezing Bart van der Vlis.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

foto: Kaninchenzuchtverein Züchtertreue Vreden e.V.

 

Kleindier vereniging Oost Achterhoek organiseerde op donderdag 21 mei a.s. een interessante presentatie door konijnenkeurmeester Bart van der Vlis.

 

Bart van der Vlis uit Amsterdam is een gerenommeerd fokker van diverse konijnen en hoenderrassen. Tevens de laatste jaren zeer actief als keurmeester, lid van de ras technische commissie bij de Nederlandse Hangoordwerg Club en als zodanig betrokken bij alle nieuw te erkennen kleuren en uitmonsteringen bij de NHD.

 

De keurmeester voor 27 rassen is al meer dan 40 jaar een gepassioneerd fokker van konijnen in verschillende rassen en kleurslagen. Momenteel zitten naast de Engelse hangoren in madagascar en fawn/geel, en Duitse hangoordwergen in rood, wit roodoog en blauw ook witte van hotot in zijn hok. De bezoekers krijgen waardevolle tips en uitleg voor een optimale voeding, fokken en selectie van nesten. Deze worden rechtstreeks in de praktijk gedemonstreerd, omdat alles live, met meegebrachte dieren, kan worden uitgelegd, want enkele fokkers nemen hun eerste nestjes ter beoordeling mee. Er was veel mogelijkheid tot vragen stellen en over de voors en tegens kon volop gediscussieerd worden.  

 

Bart is een zeer goede spreker met een leuke kwinkslag er tussen door. Deze lezing door Bart was een boeiende en leerzame avond.

  

Bezoekers kregen bij de aanvang van de lezing een leuke Goodybag met speciale konijnen inhoud en de nieuwe flyer van de vereniging.