www.kvoostachterhoek.nl
Home » Jongdierendag

Jongdierendag 2019

 

 

Gezamenlijke jongdierendag Berkelland 2019

 

2018-09-29100939.jpg

 

Op zaterdagmorgen 28 september houden de kleindieren verenigingen van Berkelland  (NPV-Neede, KV Oost Achterhoek, BPKV Borculo en Nieuw Leven Ruurlo) weer hun jaarlijkse jonge dierendag.

 

De fokkers van deze verenigingen laten hun jonge dieren; hoenders, dwerghoenders, konijnen, duiven en siervogels beoordelen door de keurmeesters.

 

Op een jongdierendag worden alleen de dieren beoordeeld die dit jaar geboren zijn. De fokker en overige belangstellenden mogen de keurmeester vragen stellen waarom hij tot zijn oordeel komt. Voor de fokkers is dit een prima gelegenheid om te kijken of de jonge aanwas op de goede weg zit richting de grotere tentoonstellingen die in het najaar gehouden worden.

 

De jongdierendag is gratis toegankelijk voor belangstellenden. Kom eens kijken naar onze mooie hobby en maak kennis met de vele fokkers, zij vertellen graag en enthousiast over hun prachtige dieren.

 

Tijdens de keuring is er tegen een geringe vergoeding een hapje en een drankje te verkrijgen.

 

Locatie: Fam. Wassink, Wiersseweg 53, 7261 MB Ruurlo. Aanvang 9 uur, einde circa 13.00 uur.

 

Met vriendelijke groet,

Namens de 4 Berkellandse verenigingen,

 

Dinant Rohaan,

tel. 0651 167 183

 

Bijgaande foto van 2018:

Gezellige drukte rondom de kooien. Er zijn vele prachtige rassen te bewonderen. De konijnen vinden zo'n uitje best leuk en 's avonds zijn ze al weer terug op hun vertrouwde plek.