www.kvoostachterhoek.nl
Home » Konijn-Hop

Konijn-Hop

 Kleindier vereniging Oost Achterhoek
 heeft op 1 en 2 november 2014 tijdens de Clubtentoonstelling een kleine demonstratie laten zien. 

Wil je dit ook leren, dan mag je met je konijn naar de tentoonstelling komen in Eibergen (in de Pickerhal). Je moet een volwassene meenemen als begeleiding en je konijn moet vervoerd worden in een goede transport box. Dit kan alleen op de zaterdag en zondagmiddag om 14.00 uur. Je hoeft niet van te voren aan te melden en het kost niets, alleen de entree van de tentoonstelling. 

Hier is een filmpje te zien van een van de konijntjes die nu in training is:

 

 Konijn-Hop is een manier om veel plezier te beleven aan je huiskonijn. Het konijn loopt aan een tuigje en later ook wel los en springt daarbij over hindernissen. Deze hindernissen kunnen bij wedstrijden best hoog en breed zijn en het is onvoorstelbaar hoe goed konijnen kunnen springen. Omdat de KLN (Kleindier Liefhebbers Nederland) dit inmiddels als een heuse sport heeft erkend, heeft zij ook een aantal reglementen vastgesteld.


Maar Konijn-Hop kan natuurlijk ook gewoon beoefend worden omdat je het leuk vindt met je konijn bezig te zijn en hem iets meer te laten doen, dan alleen maar in een hokje zitten.


Het is niet moeilijk een konijn het springen aan te leren maar het is natuurlijk geen hond en je hebt er iets meer geduld voor nodig. Hieronder staan wat links voor meer informtatie over Konijn-Hop.


http://www.kleindierliefhebbers.nl/site/konijnen/konijn-hop.html

Happy Hoppers