Op de Jongdierendag van Kleindiervereniging Oost Achterhoek afgelopen zaterdag hebben onze leden met hun dieren de volgende successen behaald:

Beste konijn van Jos Lepping met een Rode Nieuw Zeelander, predikaat F 96,5. Beste Cavia van Greet Abbink met een US Teddy, zwartbont, predikaat F 95 punten. Beste Hoender van Rinkje den Boer (tevens jeugdlid) met een Barnevelder kriel, dubbelgezoomd, met predikaat F 96 punten. Beste Serama (mini kipje) is een zwart hennetje van Kevin Smit (tevens jeugdlid) met predikaat F 96 punten. Beste konijn van de jeugd is een Nederlandse Hangoordwerg in de kleur Madagascar bont, van Marijn Kok met predikaat ZG 93,5 punten.

 

 

Beste Hoender van de dag en tevens een dier van ons jeugdlid. Goed gedaan hoor!

Beste konijn van onze voorzitter Jos.

Ook nieuw binnen onze vereniging, de Cavia. In dit geval US Teddy cavia's. Cavia's met een zachte, wollige haarstructuur.

Hoe leuk is dat? Een nieuw jeugdlid bij onze verening en dan ook nog zulke leuke minikipjes showen! De Serama, prachtige diertjes :-)

De jeugdleden waren goed vertegenwoordigd, leuk om te zien dat zij deze passie hebben voor kleindieren.

En nog een leuke verrassing, tijdens de keuring meldde zich een nieuw jeugdlid en zij fokt Teddy Dwergjes. De Teddy dwerg is erkend in wit-blauwoog maar nu werd deze kleur even tussendoor beoordeeld.